lauantai 17. maaliskuuta 2012

Uunikala ja kasviksia

Lauantailounaaksi paistoimme kalan vuo'assa. Samalla kypsyivät vihannekset, joita olin syksyllä pakastanut. Nopea ja helppo ateria. Valmisteluun ei mennyt varttiakaan, paistamiseen tunti.

Vihanneksia laitoimme vuo'an lähes täyteen: kesäkurpitsaa, broccolia (parsakaalta), sokerihernettä, lanttua, omenaa, olikohan muuta.
Kookoslime roukakerman ja eilisen ruokakerman jämän joukkoon sekoitimme pari ruokalusikallista vaaleaa suurustetta. Viihannesten solurakenne kun rikkoontuu kotipakastuksessa, niin vetisiä niistä pyrkii tulemaan. Suurustus tunnetusti sakeuttaa. Kermat kaadoimme vihannesten päälle. Mustapekkajuuston lopun ripottelimme myös mausteeksi. Vielä puolisen teelusikallista suolaa ja saman verran chilimaustetta.
Sitten vielä kalafile, n. 700 g kirjolohta, nahkapuoli ylöspäin, päällimmäiseksi.
Vuoka uuniin, 225 astetta ja tunti.

Sitten syömään:
Askeettiselta näyttää kattaus, kyytipoikana puolukkatuoremehua, lisukkeena rieskaa. Mutta hyvää oli silti.
Varsinkin kookoslimen maku meitä miellytti. Kilvan sitä kehuimme, ja onnittelimme toisiamme hyvän makuelämyksen suomasta nautinnosta.