Kuvassa on uunipuuron seurana miehenkuvan kasvispata. Omaa kuvaa pelkästä puurosta en tullut ottaneeksi.
Näin se synnytetään:
- 1 dl kauraryynejä (mielellään tavallisia, ei pika-) tai muita ryynejä
- 2.5 dl vettä
-suolaa (ei pakollinen)
Uunin lämpö saisi olla mahdollisimman mieto, arvaisin alle 100°C, niin tulee paremman makuinen tulos. Onnistuu kyllä kuumemmassakin uunissa (arvaisin yli 200°C illalla), mutta puuro saattaa palaa kiinni kupin reunoihin, ruuan rakenne ja makukin kuumuudessa tosin kärsii. Silti maku on parempi kuin mikropuurossa. Aamulla puuro on kypsää. Päälle esim. omenasosetta ja maitoa, ja sitten syömään.
Puuron paistoajaksi riittää pari tuntiakin. Joskus olen unohtanut laittaa sen paistumaan illalla, ja tehnyt sen vasta aamulla. Kahvittelun ja lehden lukemisen ym. viikonloppuaamutoimien jälkeen puuro on ollut syötävää, tai oikeastaan hyvää. Aineet keraamikuppiin ja kansi päälle (minulla kantena on käytetty, tyhjennetty maksalaatikkovuoka leväytettynä ja reunat käännettynä kupin mukaisesti) Kuppi uuniin illalla. Ja aamulla naatiskellaan.
- 2.5 dl vettä
-suolaa (ei pakollinen)
Uunin lämpö saisi olla mahdollisimman mieto, arvaisin alle 100°C, niin tulee paremman makuinen tulos. Onnistuu kyllä kuumemmassakin uunissa (arvaisin yli 200°C illalla), mutta puuro saattaa palaa kiinni kupin reunoihin, ruuan rakenne ja makukin kuumuudessa tosin kärsii. Silti maku on parempi kuin mikropuurossa. Aamulla puuro on kypsää. Päälle esim. omenasosetta ja maitoa, ja sitten syömään.
Puuron paistoajaksi riittää pari tuntiakin. Joskus olen unohtanut laittaa sen paistumaan illalla, ja tehnyt sen vasta aamulla. Kahvittelun ja lehden lukemisen ym. viikonloppuaamutoimien jälkeen puuro on ollut syötävää, tai oikeastaan hyvää. Aineet keraamikuppiin ja kansi päälle (minulla kantena on käytetty, tyhjennetty maksalaatikkovuoka leväytettynä ja reunat käännettynä kupin mukaisesti) Kuppi uuniin illalla. Ja aamulla naatiskellaan.