Osaluettelo:
Erilaisia juureksia ja muita kasviksia n. 2 kg
- Porkkanaa
- Punajuurta
- Lanttua
- Naurista
- Kyssäkaalta
- Kesäkurpitsaa
- Parsakaalta
- Sokerihernettä
- Purjoa
- Yms.
Mausteita ja yrttejä:
- Lipstikkaa (korvaa kasvisliemikuution)
- Suolaa, mieluummin vähän (esim. 1 tl)
- Pippuria
- Korianteria (siemeniä jauhettuna ja/ tai lehtiä)
- Basilikaa (maltillisesti)
- Timjamia (maltillisesti)
- Oreganoa (maltillisesti)
- Rosmariinia (maltillisesti)
- Lehtiselleriä (maltillisesti)
- Tilliä reilusti
- Persiljaa runsaasti
Muut aineet:
- Maustamattomia kanasuikaleita vähintään 400 g, enempi parempi
- Kookosmaitoa 0.5 - 1 l. Puolella litralla tulee enempi muhennos ja vähemmän makea, litralla keittomaisempi ja makeampi.
- Sipulia, useita
- Rasvaa, kanan ja sipulin paistamiseen
- Vettä, n. 1.5 l
Kasvikset pestään, kuorelliset kuoritaan ja suikaloidaan.
Niitä keitetään lipstikalla, pippurinmarjoilla ja suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Ensin laitetaan porkkana ja lanttu kiehumaan, n. 5 minuutin jälkeen loput kasvit. Jatketaan keittämistä n. 15 min.
Kana paistetaan öljytilkassa. Korianterin siemenjauhetta ripotellaan päälle. Paistos lisätään keittokattilaan. Sipuli kuullotetaan ja lisätään keitokseen.
Kookosmaito lisätään keitoon, samoin silputut mausteyrtit.
Annetaan keittyä miedosti n. 10 min.
Lopuksi lisätään tilli-persiljasilppu.
Kaikkia juureksiahan ei välttämätä tarvita, mutta mitä useampaa lajia sattuu olemaan saatavilla, niin sen maittavampi soppa syntyy. Perunaakin voi käyttää joukon jatkona, jos siitä tykkää.
Mausteita ja yrttejä ohjeessani on myös joka lähtöön ehdolla. Suola, pippuri ja persilja ovat niistä tärkeimmät, niilläkin pärjää.
Annoskoko on megaluokkaa. Pienemmälle porukalle tietysti riittää vähempikin.