keskiviikko 29. elokuuta 2012

Omena-rahkatorttu

Rahkasta tykkään. Samoin monenlaisesta makeasta. Omena-aikaan piirakkaa passaa paistaa. Puista tippuu tarreainetta. Ja kaupasta saa loput.

Nyt noudatin Pirkan keittokirjan ohjetta lähes tarkalleen:

omena-rahkatorttu

Pieniä muutoksia tietysti tein:
Koe-eräni on yleensä reilun kokoinen. Jos koe sattuu  onnistumaan, on mukava syödä itsensä ähkyyn. Siksi tein tupla-annoksen, ihan kaiken varalta.
Koska annos oli isohko, paistoin sen uunipellillä. Pystyn paistamaan piiraan kerralla. Ja säästyn vuoan voitelulta kun käytän leivinpaperia.
Omenaa minulla on sen verran paljon, että ladoin siivuja kaksi kerrosta päällekkäin.
Sitruunaa ei sattunut olemaan kaapissa, joten kuoriraasteen jätin piiraasta pois.


Hyvää oli piirakka, onneksi tuli tehtyä iso annos.

Miniälle vein iltasella ämpärillisen omenia, sosetta aikoo keittää niistä. Pojan perheen kanssa maistelimme iltakahveilla tätä torttua ja vertailimme sitä miniän tekemään uunilämpöiseen toskatorttuun. En häpeä ollenkaan tunnustaa, että parempaa se uunilämmin oli. Voitto ei mennnyt miniälle pelkästään lämpötilan vuoksi. Maku ratkaisi.
Mutta kelpasi oma tekeleenikin kaikille. Myös pikku prinsessalle, 1 v.