Sesonkiruokaa. Nyt on makkarasesonki. Ostin vierasvaraksi parit grillimakkarat. Kun vieraat eivät päässeetkään, pakastin makkarat. Eivät ne siellä parane, säilyvät kyllä aikansa.
Juuressesonkiaika on myös nyt. Eiät nekään kellarissa parane. Parempi syödä niitä pois siihen tahtiin kun maistuvat, ja viitsin valmistaa.
Juureskeitto on varsin vapaamielinen mössö. Melkein mikä tahansa syömäkelpoinen kasvis käy raaka-aineeksi. Voimakasmakuisia, yrttejä yms. käytetään tietysti maltilla. Nyt tulitällaisia aineksia käytettyä:
2 l vettä
2 pakettia grillimakkaraa
n. 2 l porkkanasuikaleita
n. 0.5 l lanttusuikaleita
n. 0.25 l punajuurisuikaleita
n. 0.25 l naurissuikaleita
n. 0.25 l purjosilppua
n 1 l lehtikaalisilppua
Yrttejä; persiljaa, salviaa, rakuunaa, basilikaa, timjamia, lipstikkaa
Mausteita; pippuria, korianteria
Keittely menee kuten yleensä: aluksi kattilaan pannaan sitkeimmät juurekset kuten porkkana ja lanttu, sitten muut juureksert, pehmeämmät kasvikset, makkara, mausteet ja yrtit.
Kiehutusaika porkkanoille runsas puoli tuntia. Lopuksi haudutusta kuumalla liedellä toinen mokoma ja syömään.
Mukana on vain eilistä porkkanaleipää ja maitoa. Askeettista, eikö vain.