sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Ohra-kaura-puolukkapuuro uunissa

Annos kahdelle: itselleni ja tyttärelleni joka oli vanhassa kodissaan vierailulla.

0,5 l  vettä
1 dl ohraryynejä (eli suurimoita)
0,5 dl kauraryynejä
5 rkl puolukkaa (survosta, kokonaisia tms)
0.5 tl suolaa

Aineet mitataan uunin kestävään kulhoon, kansi päälle ja yöksi uuniin. Aamulla nannaherkkupuuro on höyryävän kuuma ja valmis herkuteltavaksi vaikkapa maidon ja sokerin kera.
Muutamia vinkkejä:
Minulla (mielen- ym.) köyhällä poikapoloisella kun ei ole leivinuunia, joudun käyttämään kypsytykseen takkaa. Lämmitän takan iltasella ja laitan puuron uuniin vasta nukkumaan mennessäni, muutama tunti lämmityksen jälkeen. Liian kuumassa uunissa puuro palaa kiinni kulhon reunoihin. Makukin kärsii kovasta kuumasta. Kokeiltu on.
Jos kulhoon ei löydy sopivaa kantta, on se helppo askarrella alumiinisesta einesvuo'asta. Vuoka pestään, levitetään ja painetaan kulhon päälle. Reunat on helppo painella kupin mukaiseti alas. Ilmatiivis kannesta ei tule, muttei tarvitsekaan. Eipähän räjähdä ylipaineissaan.

Jos tähän konstiin saisin jotenkin ujutettua sukkahousut mukaan, tyrkyttäisin sitä niksipirkkaan. Mutta kun ei niin ei. Onhan se täälläkin tarjolla tiedoksi kaikelle maailmalle. Kokeile vaikka kuuklailla niin näet.