Juicen aamu alkoi A:lla. Meidän jouluaattomme alkoi joulupuurolla.
Tyttäreni, Taka-Pajulampiska, pistäytyi vieraanani. Viipyi muutaman päivän, vajaan viikon. Hyvä vieras - osallistuu kotitöihinkin. Ja antaa mielikuvan, että viihtyy roolissaan. Joulua valmisteltiin osin porukalla, osin itsekseni jo ennakkoon.
Joulupuuron tekemiseen osallistuimme molemmat:
Kaksi reilunkokoista annosta:
- Täysmaitoa 0,7 l
- Puuroiisiä 1.5 dl
- Suolaa 0,3 tl
Aineet mitattiin voideltuun kulhoon ja sekoitettiin keskenään.
Kulho yöksi takkaan (arvaan n. 150 - 200 astetta aluksi, josta pikkuhiljaa viileni).
Sekahedelmäsoppaan tuli näitä aineksia:
- 100 g kuivattuja luumuja
- 100 g kuivattuja viikunoita
- 1 l vettä
- 0,75 l sokeria
- 0,5 tl kanelijauhetta
- 1 rkl perunajauhoja
Hedelmiä keitetin n. 5 min. ja lisätäsin sokerin. Keitin vielä n. 10 min.
Perunajauhon sekoitin vesitilkkaan (pariin ruokalusikalliseen) ja kaadoin keitokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaneli lisäsin myös, ja annoin sopan vielä kiehahtaa.
Nautittiin viileänä puuron kera.
Enpä ole ennen tehnyt joulupuuroa uunissa. Mutta ensi jouluna taas. Oli se niin hyvää.
Riisipuuroahan voisi tehdä aikaisemminkin. Mutta ei joulupuuroa.