Tämän reseptin sain ystävältäni. Hän kehui sitä niin, että oli pakko kokeilla.
Kohtuullisen nopea ja siis helppo on tämä valmistaa. Sähkövatkain helpottaa hommaa huomattavasti.
Pohja:
3 kananmunaa
2.5 dl sokeria
4.5 dl vehnjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g sulaa voita tai margariinia
1.5 dl maitoa
5 raparperin vartta
Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenäänja vatkataan vaahdon sekaan. Samoin sula voi ja maito.
Pohja levitetään leivinpaperoidulle syvälle uunipellille.
Kuorittu ja paloiteltu raparperi ripotellaan taikinan päälle.
Pohjaa paistetaan 200 asteisessa uunissa 5 minuuttia.
Kuorrute:
1 prk (2 dl) kermaviiliä
1 kananmuna
0.5 dl sokeria
Aineet sekoitetaan, ei ravisteta, ja kaadetaan alkulämmitetylle piirakalle. Paistamista jatketaan n. puoli tuntia, kunnes piirakka on kypsä, eli reunat ruskistuvat.
Tältä se näytti syötävänä
Ja maistui syötävän hyvältä. Kehu ei ollut turhaa.