Ostin uuden padan, keraamisen. Sehän pitää testata.Valurautapta minulla on ennestään, mutta se on työläs käyttää. Keraaminen pata on helpompi, pesut, ym.
Padan valitsin uunin mukaan. Takkaan sen pitää mahtua. Mutta siihen pitää mahtua riittävästi sapuskaa sisään. Myös kasveja, normaalin marketkokoisen lihaerän lisäksi. Siis kapea ja korkea malli.
Testilatinkini on saman tapainen kuin joskus aikaisemmin tekemäni pata. Siihen tuli runsaasti kasviksia, vähän lihaa, nesteitä ja mausteita. Tällaisia tällä kerralla:
Porkkanoita
Parsakaalta
Kyssäkaalta
Lanttua
Punajuurta
Purjoa
Naudan paistisuikaleita
Hapanimelä kastiketta
Tomaattimurskaa
Soijakastiketta
Chiliä
Basilikaa
Rakuunaa
Salviaa
Timjamia
Persiljaa
Lipstikkaa
Korianteria
Pippuria
Suolaa
Pataruokien valmistusmenetelmä on aina yhtä yksinkertainen, minulla.
Pestään, kuoritaan ja pilkotaan kasvit, sekoitetaan kaikki aineet pataan.
Uunin lämmityskausi alkoi eilen. Pata siis uuniin, viime yöksi. Miedohkolla lämmöllä ruoka saa muhia padassa tuntikausia.
Lihapadan mukaan laitoin uuniin aamupuuron, siitä kirjoitan oman tarinan. Puurokulho on tuo ylempi.
Puuron söin aamulla, pataa päivällä.
Tuo rieska on eilistä, mehu tämän syksyn satoa.
Pata oli ihan hyvää, mutta siinä oli yksi vika. Niinkuin hyvissä viskeissä.
Vaikka kuinka hyvää maistaisi, jää epäilys, että jossain voisi olla vielä parempaa tarjolla.
Etsitään, testaillaan, kokeillaan...