Taannoinen uunikala oli niin hyvää, että päätin tehdä siitä lievän muunnelman. Vaihdoin vain yhden kirjaimen.
Hivenen muutin reseptiäkin. Vain vähän. Tällaisia aineita käytin:
Broilerin koipireisiä 3 kpl, 1,2 kg
Viime syksyna pakastamiani vihanneksia; kesäkurpitsaa, broccolia (parsakaalta), sokerihernettä, porkkanaa, punajuurta, omenaa. n. 2 litraa, vuoka lähes täyteen.
2 isoa sipulia
Kookoslime roukakermaa purkillinen, 2,5 dl
Kookosmaitoa 2 dl
Vaaleaa suurustetta 1 rkl
Suolaa 0,5 tl
Currya 2 tl
Pakastevihannekset olivat sulamassa yön yli jääkaapissa. Hiukan olivat kohmeisia vielä vuokaan laittaessani. Jos ei satu olemaan omia pakastuksia, niin kaupan altaasta noukitut porkkanat, hernemaissipaprikat tai vastaavat käyvät mainiosti.
Koipireidet otin jääkaapista lämpiämään reiluksi puoleksi tunniksi.
Sipulit ovat ehkä harhaoppisia tähän ruokaan, mutta kun satun pitämään niistä. Niiden maku ei häirinnyt minua ollenkaan, päinvastoin. Kannatti kokeilla.
Suolan ja curryn ripottelin päälle ja sekoitin kasvikset. Niitä oli useampi erisisältöinen pussillinen, joten sain sekoittamalla tasalaatuisemman tuotoksen.
Paradoksi tämäkin; kun sekoitin, sain paremman järjestyksen.
Kookoslimen ja maidon joukkoon sekoitin suurusreen. Teolliseti pakastetut vihannekset eivät vety niin paljon kuin kotipakasteet, joten suurustaminen kaupan kasvisten kanssa ei liene tarpeen. Kaadoin nesteen vihannesten päälle ja päällimmäiseksi koivet.
Uuniin 225 asteeseen tunniksi. Ja sitten esille:
Oikein oli maittavaa.
Mutta jotain parannettavaa täytyy aina keksiä, ihan vai kehityksen tai uusien kokeilujen vuoksi:
Tumma leipä ei ollut tämän ruoan kanssa paras mahdollinen. Kun lämmitän tähteitä (niitä jäi noin viikon näläntorjuntaan), kokeilen hiivaleipää.