sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Yrttien idätystä

Siemennys- ja idätyskausi alkoi helmikuun lopulla. En saanut silloin aikaseksi merkitä tarkempia kylvöaikoja ylös. Sitä nyt kadun.
Aloitin chileillä ja paprikoilla.
Tomaatit, kesäkurpitsat, avomaan kurkut ja jokuset yrttilajit olivat seuraavina vuorossa, n. pari viikkoa sitten.
Ja vihdoin kylvin loppuja yrttejä nyt, kun viimmeinkin löysin rakuunan siemeniä.
Multaa meni kaksi säkillistä, yhteensä 36 litraa.

Esikasvatuksessa on nyt
punaista chilipippuria
keltaista chilipippuria
isoa chilipippuria
paprikaa
kurkkua
kurpitsaa
tomaattia
broccolia eli parsakaalta
lehtikaalta
mangoldia
basilikaa
thaibasilikaa
pienilehtistä basilikaa
timjamia
rosmariinia
oreganoa
viherminttua
meiramia
salviaa
anista
rakuunaa
persiljaa


Olohuoneen eteläikkunan eteen kyhäsin kukkapöydän pirtinpenkistä ja parista jakkarasta. Levensi pöydän kantta vanerilevyn kappalseilla. Istutusastioina on erilaisia purkkeja, purnukoita kippoja, ruukkuja ja semmottiisia.
Eihän tämä näytä erityisen edustavalta, mutta sopii hyvin tyyliini. Asuntoni kun ei ole mikään edustuskoti. Mutta asiallinen, kun siihen tottuu. Kaikki eivät totu.
Ihmiset ovat erilaisia, hyvä niin.

Kukahan kertoisi minulle, mihin näitä kasveja voi käyttää, jos ne syötäviksi kasvavat. Ruokiin varmaan, mutta millaisiin.
Kertoisikohan google vai ehkä netti. Pitänee kysellä niiltä, jos en parempaa nevoa tai neuvojaa keksi. Etten ihan neuvottomaksi jäisi.
Syötäväksi kelpaavaa ruokaa ei saisi heittää tunkiolle.