Vihreät karviaiset ovat hyvän makuisina kypsinä, monikäyttöisiä, mutta vähän hankalia. Oikean poiminta-ajan arvaaminen on hiukan vaikeaa. muuta hankaluuttapa ei oikeastaan olekaan. Marjan vihreä väri kun pysyy samana marjan kypsyessä. Ylikypsä sitten tippuu maahan.
Kypsyysasteen voi tarkistaa maistamalla. Tai tunnustelemalla kovuusastetta. Kova on kovasti raaka, pehmennyt kypsempi.Mutta ei siinä vielä kaikki. Kaikki puskan marjat eivät kypsy samaan aikaan.
Onneksi puskalla on sentään jokin logiikka on. Päällimmäiset ja päivänpuoleiset kypsyvät ensin. Alaoksat ja puskan sisällä olevat (muutamat harvat) marjat viimeisinä.
Vihreitä marjoja oli kypsynyt tähän mennessä tämän verran.
Raakoja jäi pensaaseen sen verran, että täysi ämpäri niitä saattaa tulla pakastimeen.
Säilöntämenetelmäni on mahdollisimman helppo; pakastuspussiin ja pakkaseen. Sieltä sitten otan niitä tarpeisiini: smoothieihin, hilloihin, soseisiin...