sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kesäkurpitsavuoka

Taas yksi muunnelma vanhasta tuttavasta.

Kasvimaalla on joitain kasveja, jotka joutuvat tunkiolle, ellen niille käyttöä kohta keksisi. Niitä siis sotkin vuokaruokaani. Sellaisia olivat:

- Kesäkurpitsa, yksi tosi-iso, siemenkodan höttö pois, paloiksi ja ruokaöljyllä voidellun vuoan pohjalle
- Brokkoli eli parsakaali, alkaa kohta kukkimaan, siis paloiksi ja  vuokaan
- Sokeriherneitä, kasvavat ja lihovat, vuokaan
- Omenoita, madonsyömät tippuvat maahan, puhdistus, paloittelu ja vuokaan

Lisäksi siihen tuli, ihan vain maun vuoksi, yrttejä, pieneksi silpuksi leikattuna, seuraava kerros:
- Ruohosipulia
- Basilikaa
- Rakuunaa
- Oreganoa
- Salviaa
- Timjamia
- Korianteria
- Rosmariinia
- Persiljaa ( päällimmäiseksi, paistamisen loppuvaiheessa, koristeeksi)

Kaupasta ostin, yläkerrostumaksi
- Kinkkusuikaleita, silppusin "jauhelihaksi"
- Juustoraastetta

Sitten vuoka uuniin, lämpöä (tällä kertaa) n. 175, aikaa tunti.

Ja tällaista siitä tuli

Kaipaamaan jäin, siis unohtui, seuraavia aineita:
- Lipstikkaa
- Pippuria
- Soijakastiketta

Suolaa ruokaani tuli vain juuston ja kinkun mukana. Enempää ei minun makuuni tarvitsekaan. Yrttejä siinä on sen verran runsaasti, että ne korvaavat suolaa osaltaan, tottumukseni vähäsuoölaisuuteen osaltaan.