Mustaherukan poimiminen ja säilöminen on minulla yhtä helppoa ja yksinkertaista kuin karviaisen tapauksessa. Tai oikeastaan vieläkin helpompaa. Mustaherukkahan on kypsänä musta, raakana vihreä. Kun en ole musta-vihreä-värisokea, voin erottaa kypsyyden värin perusteella.
Mustaherukastahan voisi keittää mehua Mehu-Maijalla, jolloin marjoja ei tarvitsisi poimia ihan täyspuhtaana. Mutta minä en ole oikein oppinut mehupojaksi, siksi pakastan marjat raakana ja käytän niitä esim. möötiin tai vaikkapa sekohilloon, jonka teossa tulee sivutuotteena sekomehuakin.
Kahdesta pensaasta löytyi nyt tämän verran kypsiä marjoja.
Epäkypsiä jäi vielä muutama litra poimimatta. Pari litraa meni jo hyytelöön, joten reilu ämpärillinen niitä on tänä vuonna yhteensä luvassa.