sunnuntai 14. elokuuta 2011

Kesäkurpitsakakku

Miniältäni sain jokunen aika sitten maistiaisena hyvää kakkua ja pyydettyäni myös sen reseptin. Jostain lehdestä se on alunperin valokuvattu.
Noudatin reseptiä, lähes tarkalleen. Pienehköt muutokseni olivat seuraavat: kurpitsa oli niin iso, että raastetta tuli n. litra. Siis kolminkertaisesti tarvittava määrä. Siksi tuplasin kaikki muut aineet. Oliiviöljyä kun ei sattunut olemaan kotivarana, korvasin sen rypsiöljyllä. Samoin kävi mannaryynien kanssa; korvautuivat kauraryyneillä.
Kaupastahan olisin tietysti saanut täydennystä puutteilleni, mutta kun en viitsinyt lähteä. Ja lisäksi toinen vähäpätöinen syy oli se, että kaupat olivat kiinni, viime yönä kun innostuin leipomaan. Mutta eipä haittaa, hyvää tuli korvikkeista ja kurpitsan ylimäärästä huolimatta. Varsinkin taikina.
Sitä maistelin runsaasti, mahani kipeäksi, koska samalla uunin lämmöllä paistoin muutaman rieskan.
Tällaisia tuli, tosin toinen puoli kakkutaikinasta paistui uunipellillä piirakaksi. Se ei sattunut tulemaan kuvaan mukaan.

Hyviä olivat molemmat lajit, aamuyössä aistein avoimin kun niitä maistelin. Varsinkin maku- ja hajuaistein.