Omena-aika alkaa olla lopuillaan. Vielä ainakin yksi piirakka omista omenista pitää tehdä. Tämä respti oli perustana, rahkaa kun siinä on.
Pohja on ihan mallin mukainen, paitsi tuplakokoinen. Täytettä vähän tuunasin. Tällainen täyte sattui nyt tulemaan tähän teokseen:
0,5 l rahkaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 pussillinen vaniljavanukasjauhetta
n. 2 l omenapaloja (12 pientä omenaa)
Kanelia ja sokeria pinnalle
Omenasosetta piirakan pohjan päälle (täytteen alle)
Muuten siis tein piirakan kuten ohjeessa, paitsi tuo täytemuunnos. Ja paistoaika oli n. tunti. Johtuneeko isommasta annoskoosta vai uunini lämpömitta-asteikon virheestä. Niin kovasti kalpealta näytti paistos ohjeistetun puolen tunnin jälkeen, etten vielä ottanut uunista ulos. Ja hyvä niin, ei palanut lisäajalla vaan kypsyi.
Tältä näytti
Täytteestä tykkäsin, pohjasta en niinkään. Kuivan, mutta rasvaisen oloinen on pohja, varsinkin reunoilta. Sinne kun ei täytteen kusteuttava vaikutus ulotu.
No, tämä tuntemus oli uunilämpimästä piirakasta. Jospa se paranisi jäähdyttyään. Aamukahvillapa sen maistan.