Eilen löytämistäni haaparouskuista tein sienikastiketta. Ei ihan mennyt toivomallani tavalla, parannettavaa jäi, mutta syötävää, jopa hyvää siitä tuli silti.Tällaisilla aineksilla:
Muutama sieni, olisiko vajaa puoli litraa poimintamuodossaan, esikypsennettyjä ja silputtuja
Kolme keskikokoista sipulia silputtuna
400 g sika-nauta jauhelihaa
Purkillinen (0,4 l) kookosmaitoa
Ripaus suolaa (0,5 tl)
Mustapippuria myllystä, olisiko mennyt n. 5 kierrosta
Rypsiöljyä paistamiseen
Valmistusproseduuri oli ihan tavallinen: Kuullotin sipulit öljyssä, paistoin jauhelihan ruskeaksi, lisäsin eilen esikypsentämäni sienet (esikypsensin ne säilyvyyden varmistamiseksi, tuoreita sieniä voisi käyttää yhtä hyvin).Käristelin vielä pari minuuttia ja lisäsin kookosmaidon. Kiehuttelin lievällä lämmöllä viitisen minuuttia, maustoin suolalla ja pippurilla. Sitten annoin hautua pannulla kannen alla vartin verran.
Perunoita keitin lisäkkeeksi. Salaatteja löytyi pihalta, ei siis ole ollut vielä kovia pakkasia.
Eli tällainen arkiruoka sunnuntaipäivänä.
Ja ne viat: Sika-nauta jauheliha haisee, varsinkin paistovaiheessa. Millähän moskalla lienee tuokin possuparka lihotettu teuraspainoonsa..
Nauta olisi parempi liha ainakin tuoksultaan. Haju vaikuttaa voimakkaasti makuelämykseen.
Ja toinen puute, jota yritän vielä paikata:
Tyttäreni, Taka-Pajulappiska, vinkkasi, että rakuuna sopisi hyvin sienen seuralaiseksi. Koska kastiketta tuli taas yli kertasyöntitarpeen, kokeilen yrttimaustamista seuraavalla kerralla lämmittäessäni kastiketta .