Kurpitsaa tulee:
Suvulle ja naapureille sitä jo lahjoitin, mutta lisää vain näyttää puskevan. Pakastamaan siis ryhdyin.
Lisäksi lämmin sää jouduttaa parsakaalta eli brokkolia. Nuppuaika on hyvin lyhyt, kukkimaan kiiruhtaa.
Ja sokerihernettäkin tulee enemmän kuin pienen perheen päivittäistarpeeksi.
Näistä siis tein säilökkeitä pakkaseen.
Brokkoli ja herne vaativat ryöppäyksen ennen pakastusta, muuten maku muuttuu kitkeräksi. Kemiaa se on, en tarkkaan muista, millaista.
Marttojen sivulta löysin kesäkurpitsan pakastusvihjeen: pestään, kuoritaan, mahdollinen keskustan siemenkotahöttö poistetaan, paloitellaan annoskokoon ja pakastetaan. ei siis tarvitse keittää.
Seokseeni tuli n. 2 litraa brokkolia, saman verran sokerihernettä ja tuplasti kesäkurpitsaa. Tällaista:
Sitten pusseihin ja pakkaseen.
Pakasteita voin käyttää esim. keitttoihin, patoihin tai vokkeihin.
Tässä alimmassa kuvassa on mukana iltapalani:
mustaherukka - karviais - raparperismoothie.
Lisäksi siinä on maustamatonta jugurttia, maitoa, sokeria ja vähän muroja.
Vanha, hyvä tuttu.