Ilta meni askarrellessa pitkäksi, eilisen juttuja ovat nämä, siis perjantain. En vain saanut kirjoiteltua samalle päivämäärälle tapahtumien kanssa.
Lomalaisellehan on kylläkin ihan sama, millaiseksi päivärytmi muodostuu. Paitsi ehkä ensi viikolla, kun pitäisi taas elää ihmisten aikaa. Totuttelussa on varmaan vaikeuksia luvassa.
Nyt kun minulla taas on toimiva kamera, voin kehua uusien pottujen hyvää makua. Edelliskerrallahan en kertonut tästä herkusta mitään.
Uusien perunoiden ja varhaisperunoiden ero kuuluu olevan aika. Edellinen pitää saada maasta kattilaan 20 minuutissa, jälkimmäisiä löytyy sitten vaikka marketin he-vi osastolta.
Uudet perunat pannaan kattilaan vasta kiehuvaan veteen. Keittämisaika tarkistetaan haarukalla. Kun peruna pehmenee, niin vesi kaadetaan heti pois, uudet potut halkeavat helposti muusiksi.
Peunat ovat siis omasta maasta, samoin tilli, salaatti ja basilika salaatin joukossa mausteena.
Leipä, silli, voi ja kevytlevite ovat marketista, vesi kraanasta.
Kolesteloritautisena käytän yleensä kevytklevitettä ja kasvisrasvoja, mutta tietyt ruokalajit vaativat oikeaa voita. Tämä on yksi niistä.
Vaihtoehtona pelkälle voille olisi sipuli- voi - kastike. Se olisi ollut parempi vaihtoehto, mutta nyt oikaisin helpomman kautta.
Hyvää on voinokarekin perunasuupalan nokassa.